Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Kraj podpoří dokončení čistírny v kladenské nemocnici

Datum: 28.02.2024

nemocnice-ntopV-1

Nemocnice dokončí modernizaci čistírny odpadních vod kladenské nemocnice a sanaci havarijního stavu venkovní kanalizace za 45 milionů korun.

Středočeský kraj potvrdil přidělení dotací pro sedm projektů šesti středočeským nemocnicím, ve kterých je výhradním akcionářem. Přispěje na CT přístroj, sanaci kanalizace nebo úpravu pavilonů. Kraj chce udržet vysoký standard poskytované zdravotní péče, proto nemocnicím poskytne další investiční dotace za více než 170 milionů korun.

„Obyvatelům chceme poskytovat tu nejlepší dostupnou péči. Kromě zařízení je třeba investovat také do zázemí a technického stavu budov. Například v kladenské nemocnici dojde k dokončení rekonstrukce čistírny odpadních vod a sanace havarijního stavu venkovní kanalizace za 45 milionů korun. V Příbrami kraj přispěje 30 miliony na pořízení nového CT přístroje, ten stávající je v nepřetržitém provozu už od roku 2014 a je na hranici životnosti,” přibližuje pirátský zastupitel a místopředseda výboru pro zdravotnictví Tomáš Zmuda.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

čtrnáct + čtyři =