Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Nymburk má vítěze tendru na čistírnu odpadních vod

Datum: 09.02.2022

ČOV-Karviná-2

Vodovody a kanalizace (VaK) Nymburk vybraly vítěze veřejné zakázky na modernizaci a intenzifikaci čistírny odpadních vod (ČOV) Dymokury a dostavbu kanalizace Dymokury včetně místních částí Svídnice a Černá Hora. Jsou jimi POHL, ZEPRIS a VPK Suchý. Celková cena přesáhne 124 milionů. 

Ve Středočeském kraji jsou investice do vodárenské infrastruktury jednou z priorit. Samotný kraj je připraven se finančně spolupodílet na realizaci devíti strategických projektů, které mají důležitou úlohu pro zajištění dodávek pitné vody. Krajská Komise VODA – SUCHO navrhla spoluúčast do výše 10 % a maximální částka byla zastropována na 10 milionů korun na jeden projekt.

„Pokrytí sítí vodovodů je ve Středočeském kraji 86 %, což je téměř o 10 % méně, než je celorepublikový průměr. Téměř 20 % obyvatel je odkázáno na individuální zdroje zásobování pitnou vodou, které jsou suchem nejvíce ohroženy. Naší snahou je proto pomáhat obcím a jejich obyvatelům tyto zásadní problémy řešit,“ uvedla k problematice nedostatku vody radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Jana Skopalíková.

Dále se Středočeský kraj zabývá přípravou koncepčních materiálů řešících rozšíření vodárenských soustav a propojování vodárenských systémů. Jedná se například o zásobování pitnou vodou v okolí Prahy. Zde dochází k prudkém nárůstu obyvatel a vodohospodářská infrastruktura přestává být kapacitně dostačující.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dva × 2 =