Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

SmVaK Ostrava letos vloží do infrastruktury miliardu

Datum: 15.11.2023

VDJ-Puntík-po-rekonstrukci-4

Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava v roce 2023 proinvestují do vodárenské infrastruktury téměř miliardu korun. Společnost investuje téměř 478 milionů do oblasti kanalizací a čistíren odpadních vod, více než 300 milionů do vodovodních sítí a 185 milionů do páteřního výrobního a distribučního systému pro dodávky pitné vody v regionu – Ostravského oblastního vodovodu.

Firma od roku 2000 proinvestovala zhruba 12 miliard. Podle průzkumu zákaznické spokojenosti, který v roce 2021 realizovala agentura Respond & Co. v lokalitách kraje, kde vodárenská společnost působí, 95 % domácností hodnotí pozitivně činnost SmVaK Ostrava a 97 % dotazovaných příznivě hodnotí kvalitu pitné vody. Většina ukazatelů od minulého průzkumu vykázala pozitivní trend.

Od roku 2000 investovaly SmVaK Ostrava do výroby a distribuce pitné vody téměř šest a půl miliardy korun. Téměř pět a půl miliardy směřovalo do odvádění a čištění vody odpadní. Celkem tedy společnost investovala 12 miliard korun a další významné prostředky využila na opravy a údržbu majetku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

patnáct − čtrnáct =