Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

SmVaK Ostrava: Více než miliarda do infrastruktury

Datum: 27.11.2021

ÚV-Nová-Ves-3

Rekordní investice pro příští rok hlásí Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava. Podle mluvčího Marka Síbrta v něm do vodárenské infrastruktury zainvestují 753 milionů, dalších 288 milionů směřuje do oprav.

Modernizace a rozvoje se dočkají úpravy pitné vody, vodovody, kanalizace a čistírny. Téměř 334 milionů korun podle Síbrta poputuje do oblasti kanalizací a čistíren odpadních vod, více než 256 milionů do vodovodních sítí a 143 milionů do páteřního výrobního a distribučního systému pro dodávky pitné vody v regionu – Ostravského oblastního vodovodu. S dalšími opravami se výsledná investovaná částka bude pohybovat kolem 1,04 miliardy. Je to suverénně nejvíc za dobu působnosti společnosti.

„Za posledních deset let jsme investovali 5,73 miliardy korun a další nemalé prostředky směřovaly do oprav. V dlouhodobějším výhledu počítáme s kontinuálním nárůstem investic. Když se podíváme na vývoj v čase, v roce 2021 investujeme o téměř čtvrt miliardy korun, tedy o 46 % více, než tomu bylo před deseti lety. I toto srovnání ukazuje, že naše společnost přistupuje k péči o vodárenskou infrastrukturu s plnou odpovědností a vážností, aby zajistila požadované služby ve vysoké kvalitě pro všechny odběratele,“ sdělil generální ředitel SmVaK Ostrava Anatol Pšenička.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

19 − sedmnáct =