Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

V žateckém Bezděkově začnou budovat splaškovou kanalizaci

Datum: 02.10.2023

Kanalizace

V Bezděkově zatím splašková kanalizace obyvatelům zcela chybí. Práce provede společnost Vodohospodářské stavby Teplice, trvat budou zhruba rok a město Žatec za ně zaplatí 36,2 milionů. Stavba byla připravena na začátku roku a město hledalo další možnosti financování, i když peníze na splaškovou kanalizaci mělo vyčleněné v rozpočtu.

„Hledali jsme způsob, jak co nejvíc využít externí finanční zdroje a ušetřit vlastní peníze. To se nám nakonec povedlo, když se podařilo získat dotaci ze Státního fondu životního prostředí ve výši 26,1 milionu korun a podíl na realizaci od Severočeské vodárenské společnosti, ve které je město Žatec akcionářem. Externí zdroje jsou tedy v celkové výši 31,1 milionů korun. Tyto peníze můžeme případně využít na další investice v Žatci, budeme hledat i způsob, jak část z nich využít ve prospěch Bezděkova,“ řekl starosta Radim Laibl.

Projekt je rozdělen do tří etap. První začne na konci září, práce budou dokončené v srpnu 2024. „Budeme se snažit všechny obyvatele Bezděkova zatěžovat co nejméně, i když průjezd bude muset být někdy omezen. Dostanete od nás informační letáky do schránek s kontakty, když budete cokoliv potřebovat, zavolejte, ať se domluvíme,“ slíbili při setkání zástupci Vodohospodářských staveb Teplice stálou komunikaci s obyvateli. Investice se týká rozvodů splaškové kanalizace v Bezděkově, vybudování dvou přečerpávacích stanic a napojení kanalizace na čistírnu odpadních vod v Žatci. Výkopy a stavbu přípojek si musí obyvatelé na hranici pozemků zajistit sami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

tři × 1 =