Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Písek vypíše koncesi na provoz vodárenské infrastruktury

Datum: 26.03.2023

pisek_most-480x350

Město zvažovalo, že by infrastrukturu provozovala městská společnost, nicméně zastupitelé rozhodli o vypsání koncesního řízení. Současnému provozovateli, společnosti ČEVAK, končí smlouva v roce 2025. Uvedl to jihočeský zpravodajský portál Budějcká drbna.

„Ve hře byl i model provozování vodohospodářské infrastruktury vlastní společností, ale my jsme to vyhodnotili momentálně jako velmi špatně proveditelné. A to například vzhledem k tomu, jaká je situace na pracovním trhu. Museli bychom zřídit společnost, která by vytvořila 33 pracovních míst,“ řekla místostarostka Petra Trambová (Pro Písek).

Další problémem jsou podle ní investice do vybavení nové společnosti. Město by muselo nakoupit zařízení za nejméně 50 milionů. „A v současné době, kdy budeme muset zrekonstruovat čistírnu odpadních vod zhruba za půl miliardy, tak bychom se neradi zatěžovali situací s rozjížděním nové společnosti,“ uvedla Trambová.

Současnému provozovateli, společnosti ČEVAK, skončí koncese v březnu 2025. Infrastrukturu v Písku provozuje patnáct let. Město chce smluvní vztah nově zkrátit na deset let. Společnost letos Písku zaplatí za pronájem vodovodu a kanalizací kolem 65 milionů korun. Koncesní smlouvu na provoz vodárenské infrastruktury využívá řada měst v kraji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

devatenáct + 19 =