Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

VaK Břeclav k investicím v Mikulově a Mušlově

Datum: 06.10.2021

mikulov

Novou kanalizační síť budou vodohospodáři budovat v ulici Valtická v Mikulově a v místní části Mušlov. Vodovody a kanalizace Břeclav již vybraly dodavatele a v říjnu začíná výstavba splaškové kanalizace.

„V Mikulově jde o 1 400 metrů kanalizace, kdy 523 metrů je gravitační a 886 metrů tlakové. Dále k tomu přibude i 330 metrů odboček a téměř 70 metrů přeložek vodovodu. V Mušlově jde o 3 000 metrů kanalizace, z čehož je 678 metrů gravitačních a 2 352 metrů výtlaku. Doplní je 76 metrů odboček a tři přeložky,“ sdělil ředitel společnosti VaK Břeclav Milan Vojta.

Projekt ocenil starosta města Rostislav Koštial. „Je to velká investice a realizace bude náročná, ale připravovali jsme ji mnoho let, a nakonec byli úspěšní i s žádostí o dotaci ze Státního fondu životního prostředí ČR. Zlepší se komfort pro obyvatele Mikulova, a především Mušlova,“ řekl Koštial.

Práce za 50 milionů korun by měly být hotovy do dubna 2023. Ve výběrovém řízení na dodavatele zvítězilo sdružení Kanalizace Mikulov – společnosti OHL ŽS a Brno a STAEG Stavby Vyškov. Akce je podpořena dotací Státního fondu životního prostředí ČR, zbytek nákladů uhradí Město Mikulov.

Hlavní činností firmy je výroba a dodávka pitné vody spolu s odváděním a čištěním odpadních vod a provozování vodovodů a kanalizací pro veřejnou potřebu. Většina pitné vody je vyráběna v úpravnách vody. Zbytek je odebírán přímo ze zdrojů a po hygienickém zabezpečení dodáván do sítě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

tři × 1 =