Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

STASPO a SUBLAND-TECH vybudují oddílnou splaškovou kanalizaci v Hlučíně-Darkovičkách

Datum: 07.05.2021

DSC_0850

Vodovody a kanalizace Hlučín mají vítěze veřejné zakázky na vybudování oddílné splaškové kanalizace v městské části Hlučín – Darkovičky. Jsou jimi STASPO a SUBLAND-TECH. Celková konečná hodnota zakázky je 112 milionů.

71 milionů korun pokryje dotace ze Státního fondu prostředí ČR. Práce budou trvat rok a půl a dojde během nich k odkanalizování celé obce. Vodárny vybudují také novou čerpací stanici. „Stávající způsob odkanalizování je zcela nevyhovující a je zdrojem hygienických závad na místním životním prostředí a příčinou značného znečištění toků. Realizací odkanalizování obce bude dosaženo zlepšení čistoty vod a životního prostředí. Omlouváme se tímto za omezení v dopravě, zvýšenou hlučnost a prašnost při provádění prací a prosíme o zvýšenou bezpečnost v lokalitách stavby,” uvedla mluvčí města Kristina Skulinova.

Vodovody a kanalizace Hlučín poskytují komplexní servis v oblasti výroby a dodávky pitné vody a odvádění a čištění odpadních vod. Zásobují pitnou vodou zhruba 14,5 tisíc obyvatel na území Hlučína, Bobrovníků a Darkoviček.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

9 − tři =