Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Vodohospodářské sportovní hry přilákaly přes 500 účastníků

Datum: 08.09.2023

Vodohospodarske_sportovni_hry (1)

Více než 500 vodohospodářských pracovníků z podniků Povodí, významných vodárenských společností, státních institucí s kompetencemi v sektoru nebo dodavatelů zařízení a technologií se zúčastnilo 43. ročníku Vodohospodářských sportovních her. Vodarenstvi.cz bylo mediálním partnerem.

Letošní měření sportovních sil ovládlo Povodí Labe. V pořadí výprav se na druhé příčce umístila Vodárenská akciová společnost působící v Jihomoravském kraji a Kraji Vysočina, třetí místo obsadil tým Povodí Moravy. Pořádajícím Severomoravským vodovodům a kanalizacím Ostrava patří pátá příčka. V ženské kategorii vodohospodářského duatlonu zvítězily sportovkyně Povodí Moravy, v mužské dominoval tým společnosti Sweco.

Urputné, napínavé a férové souboje

Tradiční oborová sportovní akce s historií sahající do 70. let minulého století tentokrát proběhla v areálu Vysoké školy báňské pod patronátem hejtmana Moravskoslezského kraje Jana Krkošky a primátora statutárního města Ostrava Jana Dohnala. Sportovní hry zajišťovala společnost SmVaK Ostrava.

Podle ohlasů byl letošní ročník velmi úspěšný a dočkal se příznivého hodnocení. Sportovní boje byly urputné, napínavé, ale férové. Týmy změřily síly ve fotbale, volejbale mužů a žen, stolním tenisu mužů a žen, tenisu a vodohospodářském duatlonu. „Tato specifická disciplína v sobě vždy zahrnuje vodní prvek, který může spočívat například v plavání, nebo překonávání vodních úskalí na lodi nebo jiném plavidlu,“ vysvětlil mluvčí SmVaK Ostrava a vedoucí organizačního týmu Marek Síbrt.

Sportovcům se v Ostravě líbilo

„Akce proběhla úspěšně a máme velkou radost, že se sportovcům v Ostravě líbilo. Ocenili skvělé zázemí VŠB-TUO, které nám umožnilo uspořádat prakticky celou akci v jednom areálu tak, aby spolu sportovci mohli být v blízkém kontaktu, navzájem se povzbuzovat a sledovat zápolení v jednotlivých disciplínách. Tento komfort může řada měst a v naší zemi Ostravě závidět. Jsme také rádi, že sportovní výpravy přišel na slavnostní zahájení pozdravit ostravský primátor Jan Dohnal. I přes chvílemi deštivé počasí během druhého sportovního dne se podařilo všechny venkovní sporty odehrát v plánovaném harmonogramu. Příští rok se organizace akce ujímá společnost ČEVAK. Takže přejeme kolegům mnoho energie a skvělých nápadů, ať se jim akce vydaří,“ okomentoval volbu dějiště a průběh Síbrt.

Hry se stěhují na jih Čech

SmVaK Ostrava se organizace sportovní her ujaly vůbec poprvé. Podle generálního ředitele Anatola Pšeničky byla akce také možností ukázat Ostravu a celý moravskoslezský region, že již nejsou zaprášeným místem uhlí a oceli. „Naopak jde o kraj, který urazil v uplynulých letech velkou cestu k nové budoucnost, stojí za to ho navštívit, protože v sobě skrývá řadu krás, zajímavých míst i akcí, které stojí na to vidět,“ řekl Pšenička. Pomyslnou štafetu od ostravských vodohospodářů nyní převzali jejich jihočeští kolegové a 44. ročník proběhne pod taktovkou vodohospodářské společnosti ČEVAK.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

17 − třináct =