Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Vodohospodářské sportovní hry 2023 startují v Ostravě

Datum: 24.08.2023

VHSH 2019 (3)

S organizačním zajištěním SmVaK Ostrava a pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje Jana Krkošky, stejně jako primátora Statutárního města Ostravy Jana Dohnala proběhnou převážně v areálu VŠB-TU Ostrava letošní Vodohospodářské sportovní hry. Více než 500 sportovců z 15 výprav změří své síly 25. a 26. srpna v několika disciplínách, kdy budou bojovat o posty nejvyšší. Jedná se o 43. ročník tradiční vodohospodářské a sportovní akce.

Událost, jejíž historie sahá až do poloviny 70. let minulého století, se tradičně účastní podniky Povodí, významné vodárenské společnosti, stejně jako ministerstva a další instituce s kompetencemi ve vodohospodářské oblasti, nechybí ani významní dodavatelé a odborné společnosti působící v sektoru.

V loňském roce se akce konala po dvouleté pauze způsobené pandemií onemocnění COVID-19 pod patronátem Českého hydrometeorologického ústavu v Olomouci, nyní se po čtyřech letech vrací do Ostravy, kde její 41. ročník úspěšně zorganizovalo v roce 2019 Povodí Odry.

Více než 500 sportovců tradičně jako změří své síly ve fotbale, volejbale mužů a žen, stolním tenisu mužů a žen, tenisu a vodohospodářském duatlonu. Tato specifická disciplína v sobě vždy zahrnuje vodní prvek, který může spočívat například v plavání, nebo překonávání vodních úskalí na lodi nebo jiném plavidlu.
Většina sportovních disciplín se v letošním ročníku odehraje v areálu VŠB-TU Ostrava, partnerem akce je také Střední škola profesora Zdeňka Matějčka v Ostravě-Porubě.

„Naše společnost se ujala pořadatelství akce vůbec poprvé během její několik desítek let trvající historie. I proto si uvědomujeme, že před námi stojí nemalá výzva, abychom vše skvěle organizačně zvládli a všichni sportovci mohli bojovat o nejvyšší příčky s nejvyšším nasazením za odpovídajících podmínek. V tom máme v podobě areálu VŠB-TU v Ostravě-Porubě velkou výhodu. Zároveň máme možnost kolegům vodohospodářům z odlehlejších částí země ukázat, že Ostrava, a potažmo celý moravskoslezský region již nejsou zaprášeným místem uhlí a oceli. Naopak jde o kraj, který urazil v uplynulých letech velkou cestu k nové budoucnost, stojí za to ho navštívit, protože v sobě skrývá řadu krás, zajímavých míst i akcí, které stojí na to vidět,“ říká generální ředitel SmVaK Ostrava a ředitel sportovních her Anatol Pšenička.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dva × pět =