Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Aqualia oceněna jako nejlepší vodárenská společnost na světě

Datum: 19.06.2023

Aqualia-HQ

Aqualia získala nejvyšší možné ocenění během takzvaných Oscarů vodního hospodářství, které udělila britská platforma Global Water Intelligence během summitu Global Water Summit 2023 v Berlíně. Cenou porota uděluje uznání společnosti s nejvýznamnějším přínosem k rozvoji mezinárodního vodohospodářského odvětví v roce 2022. 

Společnost získala první cenu v konkurenci s dalšími třemi nominovanými mezinárodními společnostmi: Veolia, Aegea Saneamento a Almar Water Solutions. Ocenění bylo uděleno subjektu s nejvýznamnějším přínosem k rozvoji mezinárodního vodohospodářského odvětví. Porota ocenila zejména úspěchy v oblasti financí, obchodu a udržitelnosti. V kategorii nejlepších čistíren roku se do finále dostala také káhirská čistírna v Abu Rawash, kterou Aqualia provozuje. Slouží pro více než devět milionů lidí a byla nominována díky tomu, že přispívá k dekontaminaci řeky Nil a má významný vliv na rozvoj země.

Ceny Global Water Awards 2023 byly předány během slavnostní večeře na Světovém summitu o vodě (Global Water Summit), který se konal v květnu v Berlíně a který představuje přední světovou událost v oboru vodohospodářství. Na ní se schází 850 nejvýznamnějších účastníků z oboru vodního hospodářství z celého světa včetně vrcholového vedení hlavních provozovatelů a dalších subjektů odvětví.

Aqualia byla také v roce 2019 uznána českou vládou za jednoho z klíčových aktérů španělských investičních aktivit v naší zemi. Ocenění bylo jejím zástupcům předáno při slavnostním ceremoniálu, který se konal na české ambasádě v Madridu. Vláda ČR zdůraznila důležitou roli SmVaK Ostrava, které jsou dceřinou společností Aqualia působící v Moravskoslezském kraji, a to především díky realizací významných investic do vodárenské infrastruktury za poslední roky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

12 − pět =