Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Středočeský kraj schválil rozdělení 132 milionů na životní prostředí

Datum: 04.07.2023

Stredocesky_kraj

Stavby vodovodů a kanalizací nebo jejich údržba patří mezi velmi nákladné projekty. Zejména pro menší obce jsou to významné položky v rozpočtu. Uvedla to radní pro životního prostředí a zemědělství Jana Skopalíková (Piráti).

Na oblast spojenou se zemědělstvím a životním prostředím tak mohou obce žádat o dotace ze Středočeského Infrastrukturního fondu ve dvou tematických zadáních: Životní prostředí a Drobné vodohospodářské projekty. V prvním případě hejtmanství rozdělí 100 milionů korun mezi 37 žadatelů, ve druhém případě 32 milionů korun mezi 34 žadatelů.

Kraj také pokračuje v úsporách energií a zavedl systém managementu hospodaření s energiemi. Cílem je dosáhnout úspor a zefektivnění fungování úřadu a jeho agend prostřednictvím zavedení energetického a inovačního managementu. Kraj už například provedl úpravy na regulaci topné vody i na rozvodech teplé užitkové vody anebo mění starší zářivková světla v kancelářích za úsporná s technologií LED. Loni radní schválili celkem 105 objektů pro řešení energetických úspor. Ušetřeno by mělo být zhruba padesát milionů korun.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

osmnáct − 6 =