Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Staspo zrekonstruuje kanalizaci v Ostravě za 100 milionů

Datum: 05.10.2022

1525254981

Ostrava má vítěze veřejné zakázky na rekonstrukci kanalizace a vodovodu ul. Přemyslovců. Součástí je přepojení všech stávajících kanalizačních a vodovodních přípojek na rekonstruovanou kanalizaci a vodovodní řad. Je jím společnost Staspo. Celková konečná hodnota zakázky je 104,8 milionu. 

Město také nedávno zrealizovalo další dvě významné vodohospodářské stavby. Jedná se o splaškovou kanalizaci v Plesné a odkanalizování jižní části Svinova. Plesná má složitý a kopcovitý terén, stavba byla náročná, některé části dokonce musely být raženy hornickým způsobem. Práce zahrnovaly zbudování dvou moderních čerpacích stanic. Pro Plesnou se jednalo o největší investiční a stavební akci za několik desítek let. Náklady dosáhly 208 milionů.

V  jižní části Svinova šlo o výstavbu jednotné kanalizace a rekonstrukci vodovodních řadů v ulicích Bratří Sedláčků, Axmanova, Hrabyňská, Hečkova, Krůčkova, Králka a Navrátilova. Přibyly dvě čerpací stanice. Kromě vodohospodářských prací byly v ulicích Axmanova, Hrabyňská, Hečkova, Krůčkova a Králka umístěny asfaltové povrchy. Svinovská radnice dále v ulici Bratří Sedláčků rekonstruovala komunikaci. Celkem se zde vybudovalo 4,6 kilometru všech sítí. Náklady činily 58,354 milionu, Ostrava uhradila 33 milionů korun, dalších 25,353 milionu zaplatilo ministerstvo financí.

Foto: Staspo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

pět × pět =