Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Pokračuje rekonstrukce vodovodu a kanalizace v Mimoni

Datum: 04.09.2023

12219913-exported_denik-630-16x9@2x

V centru Mimoně na Českolipsku je omezen provoz pro auta v nejrušnější Mírové ulici. Stojí za tím vodohospodářská investice Severočeské vodárenské společnosti. V ulicích Mírová a Poštovní je prováděna rekonstrukce zastaralého, poruchového vodovodu a netěsné kanalizace.

Předmětem stavby je modernizace vodovodu v délce 447 metrů a kanalizace v délce necelých 422 metrů. Celková investice vyjde na téměř 18 milionů korun. Stavba je koordinována s městem. Součástí modernizace je napojení na vodovodní řady do okolních ulic, stejně jako i přepojení všech stávajících vodovodních přípojek z přilehlých nemovitostí. Rekonstruované vodovodní řady jsou při rekonstrukci odstaveny a zásobování okolních nemovitostí pitnou vodou je zajištěno provizorním povrchovým vodovodem. Stavba má být hotova do konce prosince.

V letošním roce SVS plánuje téměř 180 investičních akcí. Celkové náklady jsou vyšší než v minulých letech, ale s růstem všech vstupů – stavebních prací, materiálu, pohonných hmot či elektřiny – se investice prodražují. Pozitivní je podle vodařů fakt, že se daří držet tempo obnovy majetku a zahajovat velké strategické investice, kde je partnerem stát. Taková je například rekonstrukce úpravny v Machníně. Ta je součástí projektu Turów, který řeší zásobování vodou pro oblasti ohrožené těžbou v polském hnědouhelném dole.

Foto: Deník

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

šestnáct − jedenáct =