Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

SVS má vítěze tendru za 2,25 miliardy

Datum: 06.07.2022

SVS-vodomer

Severočeská vodárenská společnost (SVS) má vítěze veřejné služby na stavební práce při obnově vodohospodářské infrastruktury. Jsou jimi subjekty EUROVIA CS, PORR, Severočeská stavební, MAPECO MOST, Vodohospodářské stavby, VHS technology, ŠEBESTA VHS, SVIS – realizace, Speciální stavby Most, Metrostav DIZ, YSSEN – a KOMASTAV DS. Jde o zakázku dělenou na části. Celková konečná hodnota zakázky je 2,25 miliardy.

V roce 2022 se investice do vodárenské infrastruktury v Ústeckém a Libereckém kraji vyšplhají na 1,89 miliardy korun. Z toho 1,52 miliardy představují náklady na strategické investice a obnovu majetku Severočeské vodárenské společnosti, dalších téměř 377 milionů pak vynaloží Severočeské vodovody a kanalizace na jednotlivé opravy.

Mezi nové významné akce roku 2022 v liniových stavbách patří třeba rekonstrukce přivaděče Libíč–Roveň v Libereckém kraji za 78 milionů (v plánu investic pro letošní rok je 30 milionů) nebo rekonstrukce přivaděče Postoloprty–Březno, která si vyžádá téměř 12 milionů korun. Vodovodní síť se bude rekonstruovat v pěti desítkách měst a obcí v obou krajích – ty největší investice začnou například v Ústí nad Labem, Liberci, Mostě, Jetřichovicích nebo na Žatecku. Na rekonstrukce kanalizační sítě je určeno téměř půl miliardy korun, které jdou na sedmdesát akcí třeba na Českolipsku, ve Šluknovském výběžku, na Litoměřicku, Ústecku či Chomutovsku.

„V letošním roce se prostředky na investice a opravy opět podařilo navýšit, tentokrát o sto milionů korun, a to navzdory nepříznivému růstu prakticky všech nákladových položek. Cílem společností skupiny Severočeská voda je co nejintenzivnější a nejefektivnější obnova a modernizace majetku, o který pečují,“ řekl na začátku roku mluvčí SVS Mario Böhme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 × jedna =