Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Ostrava bude modernizovat infrastrukturu za 140 milionů

Datum: 29.06.2022

03924112

Statutární město Ostrava vypsalo veřejnou zakázku na rekonstrukci kanalizace a vodovodu v ulici Přemyslovců. Součástí projektu je přepojení všech stávajících kanalizačních a vodovodních přípojek na rekonstruovanou kanalizaci a vodovodní řad. Odhadovaná hodnota zakázky činí 142,27 milionů. Lhůta pro doručení nabídek nebo žádostí o účast je do 19. července 2022.

Město prochází masivními rekonstrukcemi vodohospodářské infrastruktury. V prvních devíti měsících loňského roku bylo do modernizace kanalizací a vodovodů ve městě investováno přes 401 milionů korun, přičemž 354,5 milionů korun financovalo město a 47,2 milionů uhradilo ministerstvo financí. Konkrétně oblast Moravské Ostravy je zatížena zastaralou infrastrukturou.

V říjnu 2020 byla zahájena také rekonstrukce vodovodu a kanalizace na Sadové ulici. Kromě opravy stávající kanalizace bude také provedena přeložka veřejného osvětlení a rekonstrukce stávajícího vodovodu v ulicích Sadová, Blahoslavova, Vítězná a Budečská. Zároveň je navržena oprava stávajících zpevněných ploch – asfaltové komunikace v celé šíří ulice Sadová a Blahoslavova, sjezdů a chodníků, dotčených provedenými pracemi.

Tendr najdete zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 × 2 =