Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Frýdek-Místek má novou cyklostezku na Olešnou

Datum: 04.12.2021

img-cyklostezka-foto-1

Město nechalo do využívané rekreační oblasti vybudovat novou cyklostezku. Lidé ji sice využívali již dříve, ale probíhající výstavba obchvatu města nabídla vybudování nové, náročnější trasy. Nová cyklostezka, kterou mohou využívat i pěší, vede z Kvapilovy ulice na pravém břehu řeky Olešná, pod hrází nádrže.

„Cyklostezka je další pojítkem s rekreační zónou Olešná, proto jsme ji zrekonstruovali. Lidé ji mohou využívat už nyní například k zimním vycházkám k přehradě. Během stavby nového úseku došlo k poškození původního zbytku stezky, na kterou se nová napojuje. Zhotovitel poškození opraví a na jaře bude veřejnost využívat kompletní cyklostezku,“ uvedl náměstek primátora pro investice a finance Jiří Kajzar.

Opravy vyšly na zhruba 6,3 milionu korun, z toho 85 %, tedy přibližně 4,8 milionu korun, uhradí dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury, doplnil náměstek primátora pro územní plánování, rozvoj a dotace Jakub Míček. Olešná se nachází zhruba tři kilometry od centra města. Populární je také letní aquapark s plaveckým a relaxačním bazénem, který byl vybudován v roce 2005. O rok později k letní části přibyla krytá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

devatenáct + čtrnáct =