Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Plzeň dokončila zpevnění břehu Šídlovského rybníka

Datum: 23.02.2023

230216_Sidlovak_rybnik_3

Správci městských rybníků dokončili práce na zpevnění svažitého jižního břehu Šídlovského rybníka v rekreační oblasti Boleveckých rybníků. Uvedlo to město Plzeň s tím, že práce za 2,4 milionu skočily oproti plánu o více než dva měsíce dříve. 

„Jsem rád, že byla stavba dokončena dříve, než bylo plánováno. Za to patří firmě Stavmonta dík. Ušetřený čas využijeme k dopouštění rybníka. Máme tak větší šanci, že normálního stavu hladiny dosáhne ještě před létem, kdy si sem chodí mnozí Plzeňané zaplavat,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Aby bylo zabráněno postupnému sesouvání půdy z městského i sousedního pozemku do rybníka, byl břeh zpevněn kameny se dvěma žulovými schodišti pro lepší přístup k vodě. „V místě, kde byla ve svahu velmi silná eroze půdy, byl po zasypání vyskládán kámen tak, aby si na něj mohli lidé sednout a dívat se na rybník. Oproti projektu tak přibyly na břehu v blízkosti bezpečnostního přelivu ještě druhé kamenné stupně pro vstup do vody ze strany od hráze. Na jaře ještě k nově vybudovanému schodišti uděláme přístupovou cestu, která se napojí na cestu vedoucí podél rybníka,“ vysvětlil vedoucí oddělení vodního hospodářství a rybářství Správy veřejného statku města Plzně Martin Gregar.

Před třemi lety nechala Správa veřejného statku města Plzně u hráze Šídlovského rybníka vybudovat nový bezpečnostní přeliv, o rok později pak přibyla vrátka na požeráku a na žádost otužilců byla na severním břehu nově vybudována převlékárna s lavičkami. Správa rovněž loni nechala opravit poničený dřevěný přístřešek na severním břehu. Na konci léta pak na severní straně Šídlovského rybníka přibylo cvičební nářadí (tzv. workoutové prvky).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

17 − 1 =