Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Cyklostezka Bečva má novou lávku

Datum: 14.07.2023

Cyklostezka-Becva

Provoz nové lávky byl zahájen na konci června, těsně před letními prázdninami a hlavní cyklistickou sezónou. Jedná se o úsek mezi obcemi Černotín a Ústí. Informoval o tom Olomoucký kraj.

„Cyklostezka Bečva je na koordinaci velmi náročný projekt, přesto se ho daří realizovat tak, aby na sebe jednotlivé etapy navazovaly. Olomoucký kraj do této části projektu investoval dvanáct a půl miliónu korun,“ uvedl hejtman Josef Suchánek. Na financování se podílel také Státní fond dopravní infrastruktury, město Hranice, obce Černotín a Ústí ve spolupráci s Mikroregionem Hranicko.

Cyklostezka má pro region strategický význam, díky své poloze nabízí pohodlnou a bezpečnou jízdu podhůřím Beskyd a okolím Bečvy. Dlouhá už je několik desítek kilometrů. „Na tomto projektu je pěkně vidět, jak úspěšně kraj spolupracuje s dalšími institucemi a investory. Náročné bylo především založení stavby lávky a její uchycení. Lávka, po které cyklostezka vede, spojuje oba břehy Bečvy,“ zdůraznil náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy Michal Zácha. Úsek navazuje na vybudované části cyklostezky, které Olomoucký kraj podpořil v minulých letech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dvanáct + 9 =