Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Rtyně v Podkrkonoší dokončí kanalizaci a opraví vodojem

Datum: 24.01.2024

22de85ff057a07dca0acdef168aede3c

Město chystá pro rok 2024 investice za více než 46 milionů, mezi které patří zejména snížení energetické náročnosti školní jídelny, dokončení další části kanalizace za 10 milionů, zateplení malého kulturního sálu za necelých 6 milionů a oprava vodojemu za 5,5 milionu. 

Jako hlavní investici starosta Rtyně Stanislav Řezníček (nezávislý) vnímá nutnost snížení energetické náročnosti školní jídelny. „To znamená kompletní zateplení budovy, nová okna i dveře, nová zásobovací rampa, nové tepelné čerpadlo, panely na střechu a rekuperační jednotka. V současné době máme zpracovaný projekt a čekáme na to, jakým způsobem dopadne dotace. A pokud tedy vše dobře dopadne, letos bychom to zrealizovali,“ vysvětluje Řezníček. Rtyně dále dokončí chybějící části kanalizace nebo opraví vodojem.

Město, ve kterém žijí necelé tři tisícovky obyvatel, leží na Trutnovsku v povodí Úpy ve Rtyňské brázdě. Dominantu tvoří stará zvonice z roku 1544 u kostela svatého Jana Křtitele. Díky několikasetleté hornické tradici se zde nachází expozice Městského muzea. Ze Rtyně a z nedalekých Malých Svatoňovic také vycházejí naučné stezky po Jestřebích horách.

Zdroj: irozhlas.cz 
Foto: Společnost CBS Nakladatelství s. r. o.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

3 × pět =