Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

SmVaK Ostrava: Ceny vody zůstávají pod republikovým průměrem

Datum: 30.11.2021

SmVaK-opravy

Firma v roce 2022 investuje do obnovy a rozvoje vodohospodářské infrastruktury nejvíce prostředků ve své historii – 753 milionů korun, do oprav směřuje dalších 288 milionů korun. Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava také schválily a oznámily novou výši vodného a stočného, která bude platit od 1. ledna 2022. Informoval o tom mluvčí Marek Síbrt.

Podle mluvčího společnosti bude nová cena za odběr pitné vody (vodné) pro zákazníky na Frýdecko-Místecku, Karvinsku, Novojičínsku a Opavsku činit 50,50 korun za metr krychlový včetně 10% DPH, cena za odvádění a čištění odpadních vod bude nově 44,87 korun včetně DPH. Jak dále uvedl Síbrt, u vodného představuje rozdíl 2,63 koruny (5,49 %), u stočného 2,34 koruny (5,5 %). Souhrnně jde o 4,97 koruny, tedy 5,5 % včetně 10% DPH. Souhrnně činí nové vodné a stočné 95,37 korun včetně 10% DPH.

„V kalkulaci vodného a stočného pro příští rok se odráží vývoj nákladů v nutnosti financovat plán obnovy, rozvoje a oprav vodohospodářské infrastruktury nebo v personální oblasti. Naše politika udržuje dlouhodobě výši vodného a stočného pod celorepublikovým průměrem. Cílem je nadále poskytovat našim zákazníkům vysoce kvalitní služby v požadovaném rozsahu za přiměřené ceny,“ vysvětlil generální ředitel společnosti SmVaK Ostrava Anatol Pšenička.

Jedna z největších vodárenských firem v České republice, která dodává vodu i do jihopolského města Jastrzębie-Zdrój, za posledních 20 let investovala do výroby a distribuce pitné vody 6 miliard korun a dalších pět miliard směřovalo do odvádění a čištění vody odpadní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

patnáct − pět =