Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Jak využít vyčištěnou vodu na závlahu?

Datum: 28.05.2021

231464

Pražská vodohospodářská společnost (PVS) spolu s VŠCHT a Pražskými vodovody a kanalizacemi (PVK) zkoumá dopady opětovného využívání vyčištěných odpadních vod pro závlahu městské zeleně. Projekt se odehrává v Ústřední čistírně odpadních vod v Bubenči.

„Cílem akce je zjistit, jak recyklovaná odpadní voda prospívá rostlinám a zda by ji případně bylo možné využít pro závlahu městských parků. Posuzujme přitom nejen ekologické aspekty, ale také ekonomiku vlastní recyklace a případné dopravy vody do místa užití. Tento typ projektů dlouhodobě podporujeme a jsem rád, že mohu touto cestou akademickou sféru, PVS i PVK za spolupráci pochválit,“ řekl náměstek primátora hlavního města Prahy Petr Hlubuček.

Tým je podle Petra Válka z PVS širokospektrální. „Tvoří jej kolegové z VŠCHT, ČVUT, PVK jako provozovatel a PVS jako správce vodárenské infrastruktury. Díky projektu došlo ke skloubení akademického světa s praxí. Akademická sféra posouvá technologie a vědomosti dopředu, které PVS a PVK implementují do praxe. Naše spolupráce dlouhodobě funguje skvěle,“ uvedl Válek.

Více zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dva × 1 =