Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

PVK: prohlídka Cizineckého vstupu

Datum: 24.08.2022

205928

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou zájemcům v neděli 18. září komentované prohlídky Cizineckého vstupu, unikátního kanalizačního prostoru přímo pod Staroměstskou radnicí. Akce se uskuteční v souvislosti s projektem Radnice dokořán, kterou pořádá pražský magistrát. 

„Vstup je zdarma, podmínkou je registrace na www.pvk.cz, která odstartuje ve čtvrtek 25. srpna v devět hodin,“ sdělil mluvčí Tomáš Mrázek. Návštěvníci si musí přinést vytisknutou vstupenku nebo se jí prokázat v mobilu. První prohlídka začíná v půl desáté ráno a poslední v půl páté odpoledne, sraz je před dveřmi napravo od orloje. Délka prohlídky je zhruba dvacet minut.

Jak dále uvedla firma, Cizinecký vstup pod Staroměstskou radnicí je spojnou komorou, ve které začíná stoka A. Ta vede Pařížskou ulicí pod Čechův most, pokračuje ulicí Korunovační, Stromovkou a končí na Ústřední čistírně odpadních vod v Bubenči. Celková délka je větší než tři kilometry a odvádí odpadní vody z oblastí Prahy 1, 2, 3 a části Prahy 5. Stoka vzniká soutokem sběračů z Malého náměstí, Melantrichovy ulice, Železné a Celetné ulice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

tři × 5 =