Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Vodní linka ÚČOV prošla zdárně kolaudací

Datum: 10.02.2022

233356

Pražská vodohospodářská společnost dokončila jednu z největších infrastrukturních investic v hlavním městě. Zkolaudovala Novou vodní linku Ústřední čistírny odpadních vod. Venkovní část je nově zpřístupněná veřejnosti a proměnila se ve volnočasovou a odpočinkovou zónu, která plynule navazuje na nedalekou Stromovku. Informovaly o tom Pražské vodovody a kanalizace. 

V prosinci uplynulého roku 2021 byl podle PVK ukončen zkušební provoz a proběhla kolaudace Nové vodní linky ÚČOV (NVL), která je jednou ze tří hlavních etap modernizace a přestavby provozu, který čistí většinu odpadních vod z celé Prahy. Stavba za 7,3 miliardy prokázala ve zkušebním provozu schopnost splnit přísné podmínky národní i evropské legislativy. Na začátku roku linku převzaly Pražské vodovody a kanalizace, provozovatel vodohospodářské infrastruktury v hlavním městě.

„Prostřednictvím odborného projektového týmu z řad vlastních zaměstnanců jsme úspěšně zvládli nejrůznější komplikované úkoly, které se navíc v průběhu času zásadně měnily. V následujícím období budeme stejně aktivně, odborně a se ctí provozovat jednu z nejmodernějších a největších čistíren odpadních vod v Evropě,“ zdůraznil Petr Čech, manažer ÚČOV.

Samotná modernizace Ústřední čistírny odpadních vod dále pokračuje. Další etapou je přestavba a rekonstrukce Stávající vodní linky (SVL), která byla uvedena do provozu v šedesátých letech minulého století. Na tu naváže třetí etapa, což bude modernizace a přestavba kalového hospodářství, které je společné pro obě vodní linky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dva × 2 =