Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Vodovody a kanalizace Hlučín zahájily největší investiční akci v historii podniku

Datum: 09.03.2021

Vodovody_kanalizace-potrubi

Celkem 112 milionů korun si vyžádá výstavba splaškové kanalizace v hlučínské části Darkovičky. 71 milionů korun pokryje dotace ze Státního fondu prostředí ČR. Práce budou trvat rok a půl a dojde během nich k odkanalizování celé obce. Vodárny zde vybudují i novou čerpací stanici.

„Stávající způsob odkanalizování je zcela nevyhovující a je zdrojem hygienických závad na místním životním prostředí a příčinou značného znečištění vodních toků. Realizací odkanalizování obce bude dosaženo zlepšení čistoty vod a životního prostředí v obci. Omlouváme se tímto za omezení v dopravě, zvýšenou hlučnost a prašnost při provádění prací a prosíme o zvýšenou bezpečnost v lokalitách stavby,” uvedla mluvčí města Kristina Skulinova.

Vodovody a kanalizace Hlučín poskytují komplexní servis v oblasti výroby a dodávky pitné vody a odvádění a čištění odpadních vod. Zásobují pitnou vodou zhruba 14,5 tisíc obyvatel na území Hlučína, Bobrovníků a Darkoviček. Spolupracují také s obcemi Hať, Závada a Darkovice. Firma má 20 zaměstnanců a provozuje 1 úpravnu pitné vody a 2 čistírny odpadních vod. Délka provozovaných stokových sítí je 73 kilometrů a pro odvádění odpadních vod slouží 65 kilometrů kanalizačních stok a 4 čerpací stanice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

6 + dvacet =