Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

OVAK k podpoře zdravotně handicapovaných

Datum: 20.01.2020

OVAK_Ctyrlistek2020e

Ostravské vodárny a kanalizace si podle svých slov uvědomují společenskou odpovědnost vůči obyvatelům Ostravy a městu. Naposled představitelé firmy navštívili klienty centra dětí z Domova Jandova.

„Velký význam spatřujeme v projektech směřujících k aktivnímu trávení volného času obyvatel Ostravy. Jsme patrioti, naše dlouholeté propojení s městem Ostrava dokazuje i historická expozice Historie ostravského vodárenství – Babylon, v areálu Úpravny vody Ostrava-Nová Ves. Nabízí zajímavou exkurzi do počátků zásobování města Ostravy pitnou vodou a pomáhá nahlédnout i do historie města. Pomoc v realizaci aktivit v oblasti společenského života nás vede vnitřní přesvědčení o tom, že je třeba být nápomocen lidem, kteří neměli tolik štěstí a jsou omezeni svým zdravotním stavem,“ uvedly vodárny ve své nejnovější zprávě na portálu ovak.cz.

Společnost rovněž podporuje příspěvkovou organizaci Čtyřlístek, centrum pro osoby se zdravotním postižením mentálním i kombinovaným. „V lednu jsme také zavítali pozdravit klienty centra dětí z Domova Jandova a předali jim plyšové hračky. Smekáme nad obětavostí personálu, který o klienty pečuje, a snaží se jim také vytvářet ty nejlepší životní podmínky,“ sdělily vodárny.

Firma zásobuje obyvatele Ostravy pitnou vodou a odvádí a čistí vodu odpadní. Jde o provozní firmu, jejímž minoritním vlastníkem je také majitel infrastruktury – statutární město Ostrava. Zhruba 35 až 40 % pitné vody se vyrábí z podzemních zdrojů nacházejících se na území města, zbytek nakupuje jako vodu předanou od největší vodárenské společnosti v kraji – SmVaK Ostrava.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 × 1 =