Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Mělník posiluje vodárenskou infrastrukturu a komunikaci

Datum: 11.04.2024

Mělník-3-805x350

Středočeský Mělník zahájí v nejbližších dnech stavbu kanalizace v lokalitě Mlazice, která patří k posledním, kde zatím vybudována není. Podle předpokladů by měla stavba skončit v únoru 2025. Náklady přesáhnou 33 milionů korun. Podle radního Jindřicha Špergla budou dopravní omezení rozdělená na dvě části. Od 8. dubna do 30. srpna bude uzavřená Českolipská ulice a ulice Nad Kamennými závorami. Od 31. srpna do 11. října bude zavřená jen Českolipská ulice.

Město loni dokončilo dostavbu kanalizace v části Vehlovice. Součástí projektu byla obnova silnic. V tomto případě město investovalo více než 100 milionů. Náklady Mělník pokryl z úvěru a z dotace ministerstva zemědělství. Vzhledem k očekávánému nárůstu obyvatel bude také potřeba zvýšit kapacitu čistírny odpadních vod.

Mělník představil novou mobilní aplikaci pro posílení komunikace a větší informovanosti obyvatel. Kromě informací z městského úřadu a kulturních akcí lidé v aplikaci najdou například jízdní řády MHD, parkování, online objednání na úřad, zpravodaj, kontakty na úředníky a v neposlední řadě i hlášení poznatků a závad z města.

„Zatím je to jen první vlaštovka a uvědomujeme si, že je stále na čem pracovat. Časem do aplikace chceme zařadit povodňové stavy, upozornění pro občany, stav dopravy, uzavírky, blokové čištění ulic, sekání trávy, ankety, SOS pro seniory, mapy pro vozíčkáře nebo poradnu pro dospívající. Je toho mnoho a pevně věříme, že velké množství funkcí navrhnou i obyvatelé,“ uvedlo město.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

třináct + šestnáct =