Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Bohumín odkanalizuje okrajové části

Datum: 18.02.2022

bohumin

Stovky rodin v Bohumíně by měly v nejbližších letech dostat možnost se připojit na kanalizaci. Radnice připravuje projekty, které najdou využití především v okrajových částech města.

„Aktuálně probíhá poslední etapa odkanalizování Úvozní ulice ve Skřečoni. S kanalizací jsme už dorazili k hranici s Dolní Lutyní a na nový řad se napojí i některé dolnolutyňské domácnosti. Loni jsme dokončili tlakovou kanalizaci v Rychvaldské ulici v Záblatí a první etapu v Trnkové ulici v Pudlově. Letos začne odkanalizování v okolí ulice 1. máje ve Skřečoni,“ popsal aktivity v oblasti likvidace odpadních vod místostarosta města Lumír Macura.

Zatímco doposud dostávala přednost díky terénním podmínkám gravitační kanalizace, v dalších letech převládne kanalizace tlaková. „Provedená studie prokázala, že nejpřijatelnější je vybudování tlakového řadu, na který se domácnosti napojí přes domácí čerpací stranice. Vzhledem k rozsahu akce bude nutné projekt i výstavbu rozložit do několika etap. Ve finále by se mohlo připojit až 150 domů a základní škola,“ upřesnil Macura.

Loni v prosinci zastupitelé schválili pokračování dotačního programu s podporou až padesát tisíc korun na jednu domácnost. „Vztahuje se například na budování domovních čistíren odpadních vod či pořízení domovních tlakových čerpacích stanic. V posledních třech letech město schválilo 21 dotací, na nichž vyplatilo jeden milion korun,“ doplnil místostarosta.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

pět × dva =