Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Investice v Českých Budějovicích

Datum: 04.09.2021

1749-pitna-voda

Modernizace ulice U Malše v Českých Budějovicích je v plném proudu. Součástí úprav, které zahrnují nový povrch komunikace, výstavbu chodníků, veřejného osvětlení nebo zřízení parkovacích stání, je podle Lenky Zimmelové ze společnosti ČEVAK také obnova vodovodu a kanalizace. Kvůli napojení nemovitostí ze stávajícího vodovodu na takzvaný suchovod budou ve čtvrtek 2. září přerušeny dodávky pitné vody, uvedla Zimmelová.

„Než bude vyměněno stávající vodovodní potrubí za nové, umožní suchovod zásobování obyvatel pitnou vodou. Po dobu nezbytně nutnou pro přepojení musíme přistoupit k odstávce dodávek pitné vody, která se týká celé ulice U Malše. Lidem bude na místě k dispozici cisterna. Děkujeme jim za pochopení a trpělivost,“ řekl Ondřej Koupal, vedoucí provozního střediska České Budějovice společnosti ČEVAK, která vodohospodářský majetek statutárního města spravuje.

Podle ně bude součástí stavby výměna zhruba 200 metrů vodovodního řadu a dalších 173 metrů přípojek. Dále se také obnovy dočká kanalizační sběrač, jehož betonové potrubí je na hranici životnosti, včetně domovních přípojek. Rekonstrukce ulice U Malše je podle vodohospodářů obtížná, mimo jiné i vzhledem k zajištění dopravní obslužnosti celé lokality a blízkosti polikliniky, kam denně míří stovky pacientů.

Investorem akce za 14,5 milionu je město České Budějovice. „Věřím, že současná omezení, která si s sebou nese každá takováto akce, obyvatelům vynahradíme fungující infrastrukturou a celkově příjemnějším prostředím,“ doplnil náměstek primátora Petr Holický, podle kterého by měly práce skončit v polovině ledna 2022.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

13 − osm =