Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Vodárna Zlín ročně vyčistí 14 tisíc kubíků vody

Datum: 11.03.2024

zlin

Použitá neboli odpadní voda není vodou ztracenou. Po důkladném vyčištění ji totiž vracíme zpět přírodě, zdůrazňuje provozovatel vodohospodářské infrastruktury na Zlínsku, Vodárna Zlín. Společnost, která zásobuje více než 170 tisíc obyvatel a provozuje celkem 7 úpraven vody, 104 vodojemů a 13 čistíren odpadních vod, ročně vyčistí 14 tisíc kubíků vody.

Vodárna zve při příležitosti oslav Světového dne vody na Den otevřených dveří, který se uskuteční 25. března v odpoledních hodinách. Exkurze tradičně povedou zaměstnanci s dlouhodobými zkušenostmi z oboru.

Součástí akce bude zpřístupnění pracoviště laboratoře Úpravny vody Klečůvka, kde se zájemci seznámí s laboratorními činnostmi, přístrojovým vybavením a nabídkou služeb. Účastníkům budou poskytnuty informace o zjištění kvality vody ve studních, co znamenají jednotlivé ukazatele rozboru vody, či informace o kvalitě pitné vody v síti.

Zájemci si také mohou nechat provést rychlý minirozbor vody, kterou si přinesou s sebou. Ta musí být v čisté plastové láhvi od neslazené minerálky, požadovaný objem vody je minimálně půl litru. Na místě lze zjistit pouze orientační hodnoty dusičnanů, tvrdosti vody a amonných iontů. Podrobný rozbor vody ze studny si mohou objednat za 950 korun.

Jeden komentář k “Vodárna Zlín ročně vyčistí 14 tisíc kubíků vody

  1. Arnošt Lukeš napsal:

    Asi máte chybu v řádu. Když jsem pracoval na vodarně, tak objem vyčištěnych odpadních vod byl cca 15 milionů kubických metrů za rok. Od té doby spotřeba klesla, ale ne o více, než 10%.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

čtyři × jedna =