Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Zlínsko: Nová společnost převezme provoz vodárenské infrastruktury od července

Datum: 02.06.2022

vodovodni-kohoutek_pixabay-1068x712

Moravská vodárenská informovala o aktuálních změnách v provozování vodárenské infrastruktury ve městech a obcích na Zlínsku. Valná hromada společnosti Vodovody a kanalizace Zlín totiž v druhé polovině dubna schválila hlasovací většinou 92,08 % přítomných akcionářů změnu provozování vodárenské infrastruktury na Zlínsku, jejíž cílem bylo nalezení vhodného modelu provozování a zároveň ukončení letitých soudních sporů.

Jak uvedla Moravská vodárenská, nová transformace vodárenství, probíhající ve vzájemné shodě všech zainteresovaných stran, znamená výrazné posílení role nejen společnosti Vodovody a kanalizace Zlín, ale také měst a obcí na Zlínsku. Výsledkem procesu je provozní model, který podle Moravské vodárenské získal podporu naprosté většiny měst a obcí v regionu včetně statutárního města Zlín.

„Jsem opravdu rád, že se od 1. července 2022 vodárenství na Zlínsku vrátí pod majetkovou kontrolu měst a obcí. Je to obrovský úspěch, kterým se ukončují mnohaleté spory. Zároveň se jasně definuje budoucnost sektoru na Zlínsku neboli, co se stane po roce 2029. Vše má proběhnout bez negativního vlivu na cenu vody a výše investic čili bez zdražování a úroveň investic do vodohospodářské infrastruktury,“ uvedl dříve primátor města Zlína Jiří Korec.

Od 1. července 2022 tak bude zahájeno provozování vodárenské infrastruktury na Zlínsku novou provozní společností Vodárna Zlín (www.vodarnazlin.cz), která k tomuto datu nabude od Moravské vodárenské část jejího obchodního závodu sloužící k provozování vodovodů a kanalizací na Zlínsku.

Co všechno to znamená pro Pro zákazníky/spotřebitele, najdete zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 × 3 =