Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

VaK Zlín zvou na prohlídky úpraven

Datum: 12.02.2024

zlin-1

V souvislosti se Světovým dnem vody zlínští vodaři zvou veřejnost v pondělí 25. března do Úpravny vody Klečůvka a Úpravny vody Tlumačov, kde od dvanácti hodiny proběhne několik prohlídek. V ÚV Klečůvka si navíc zájemci mohou zdarma udělat rychlý rozbor vody ze studny. Voda musí být v čisté plastové láhvi od neslazené minerálky, požadovaný objem je minimálně půl litru. Tlumačovská úpravna prošla v letech 2017 a 2018 rozsáhlou modernizací za 80 milionů korun.

Světový den vody, který se od roku 1993 každoročně připomíná 22. března, je každoročním oslavou Organizace spojených národů, která se zaměřuje na důležitost vody.  Světový den vody oslavuje vodu a zvyšuje povědomí o 2,2 miliardách lidí, kteří žijí bez přístupu k nezávadné vodě. Jde o přijetí opatření k řešení globální vodní krize.

Hlavním cílem Světového dne vody je podpořit dosažení cíle udržitelného rozvoje 6: voda a hygiena pro všechny do roku 2030.  UN-Water – koordinační mechanismus OSN v oblasti vody a hygieny – každoročně stanovuje téma Světového dne vody. V roce 2023 se pozornost soustředila na urychlení změn. V roce 2024 bude tématem Využití vody pro mír.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 × 5 =