Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Nový Bor opět podpoří domácí čistírny

Datum: 06.03.2024

novy-bor

Město Nový Bor znovu vyhlásí dotační program na podporu výstavby domovních čistíren odpadních vod, který je určený pro vlastníky rodinných domů a rekreačních objektů z oblastí, kde není technicky možné připojení na veřejnou kanalizační síť.

„Žádosti bude možné podávat od 15. března do 31. května osobně na podatelně městského úřadu, popřípadě je odeslat na adresu Městský úřad Nový Bor, odbor rozvoje města, nám. Míru 1, 473 01 Nový Bor,“ upřesnila referentka pro zajišťování dotací Klára Vozábová.

Město podporuje domácí čistírny pátým rokem. „Žadatelé mohou získat až 70 procent z vynaložených nákladů, maximálně pak 50 tisíc korun,“ řekl starosta Jaromír Dvořák. Příspěvek mohou získat fyzické osoby, majitelé nemovitostí v uvedených lokalitách, kteří uvedli domácí čističky do provozu od ledna 2018.

„Chtěli bychom případné zájemce poprosit, aby s námi vše konzultovali ještě před podáním žádosti. Stává se, že žadatelům chybí některé potřebné doklady a jejich následné doložení pak brzdí celý proces přiznání podpory. Rádi vše pomůžeme připravit tak, aby peníze mohli čerpat co nejdříve,“ doplnila Vozábová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

čtyři × 2 =