Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Kofola koupila podíl 49 procent v Mixa Vending

Datum: 08.02.2024

1634212900-MIXA-VENDING-Vila-Vnitrni-krajina-kancelar

Nápojářská skupina Kofola koupila podíl 49 procent ve firmě Mixa Vending, která se zaměřuje na provozování nápojových a jídelních automatů. Cenu akvizice si obě strany nepřály zveřejnit. ČTK o tom na konci ledna informovala mluvčí Kofoly Jana Ptačinská Jirátová.

Podle generálního ředitele společnosti Kofola ČeskoSlovensko Daniela Buryše firmu dlouhodobě zajímá trh nápojových automatů, kde uplatní své produkty. Podle něj Kofola s rodinnou firmou Mixa Vending sdílí podobné hodnoty a ve spolupráci vidí značný potenciál.

Podle zakladatele Mixa Vending Miroslava Mixy je firma největší rodinnou společností ve svém oboru a jedním z lídrů na trhu prodejních automatů v Česku, na kterém působí už třicet let. Mixa Vending, která sídlí v Novém Jičíně, a kromě Česka působí i na Slovensku, se stane samostatným pilířem skupiny Kofola.

V listopadu Kofola oznámila, že kupuje většinový podíl ve společnosti Pivovary CZ Group, která produkuje piva značek Holba, Zubr a Litovel. Transakce ještě čeká na schválení antimonopolních úřadů.

Úspora vody se Zahradní OLLA

Kofola ČeskoSlovensko se také stala majitelem 34 % ve společnosti Zahradní OLLA, která vyrábí hliněné zavlažovací nádoby, které pomáhají šetřit vodou. Společnost Zahradní OLLA přijala nabídku pronájmu dílenských prostor v areálu Kofoly, kde sídlí její přepravce SANTA-TRANS. Fandíme firmám, které jsou lokální, řízené s nadšením a kompetencí, a jejichž výsledný produkt je šetrný vůči přírodě, řekl na podzim generální ředitel skupiny Kofola Jannis Samaras.

Kofola sídlící v Ostravě je jedním z nejvýznamnějších výrobců nealkoholických nápojů ve střední Evropě. Má 11 výrobních závodů na pěti evropských trzích. K výrobkům firmy vedle stejnojmenného nápoje patří nápoje značek Rajec, Korunní, Ondrášovka, Kláštorná Kalcia, Jupí, Vinea nebo Semtex. Do skupiny patří síť UGO, český výrobce směsí z léčivých rostlin Leros, slovinská společnost Radenska a chorvatský výrobce minerálních vod Studenac. Kofola má více než 2000 zaměstnanců.

Foto: mixa.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

18 − pět =