Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Biopark Kladno otevřen veřejnosti

Datum: 16.10.2023

biopark

V pondělí 16. října byl otevřen kladenský Biopark, které nabízí vzdělávání a odpočinek pro veřejnost. Návštěvníci zde najdou dětská hřiště, jezírko, mokřad, vyhlídkovou věž, a především řadu informací o koloběhu vody v přírodě a různých ekosystémech. Projekt vznikl v areálu bývalých kladenských kasáren. 

„Biopark Kladno seznámí návštěvníky s významem rozmanitosti všech rostlinných a živočišných druhů, poučí je o jejich vztazích, závislostech a vzájemném působení, stejně jako o významu vody v přírodě. Cílem je zábavnou formou ukázat rozmanitost tuzemské přírody v regionech, kde Veolia působí, a spojit naučnou a odpočinkovou část v jednom prostoru,“ uvedl technický ředitel Středočeských vodáren Bohdan Soukup.

Cílem projektu je zatraktivnit nevyužitý pozemek a přispět k rozvoji dané lokality chybějícím zázemím. Biopark do prostředí zapadá odpočinkovou i edukační funkcí. „Celé místo bude odrážet postoj naší společnosti jako společnosti šetrné k životnímu prostředí. Koncept parku je unikátní, zároveň je prvním projektem svého druhu v České republice. Vybudováním parku připomínáme naši odpovědnost k šetrnému zacházení s životním prostředím, která je jedním z našich nejdůležitějších závazků, stejně jako společenská odpovědnost a dobrá pověst naší společnosti jak v regionu našeho působení, tak v celosvětovém měřítku,“ doplňuje Soukup.

Zájemci si mohou do svých elektronických zařízení z App Store nebo z Google Play stáhnout mobilní aplikaci s názvem Biopark Kladno by Veolia. Najdou v ní informace a zajímavosti o 60 exponátech rostlin z okolí našich rybníků, jezer, řek nebo potoků. Aplikace nabízí také mapu, čtečku v parku rozmístěných QR kódů, fotografie z průběhu jeho vzniku nebo příběhy související s biodiverzitou v různých končinách světa. Aplikace se bude průběžně doplňovat o další exponáty a příběhy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

4 × jedna =