Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Ústí nad Labem hledá zhotovitele kanalizace ve Svádově

Datum: 29.09.2023

Usti_nad_Labem

Krajské Ústí nad Labem má stále několik částí, kde chybí kanalizace. Nyní hledá zhotovitele do Svádova. Na projekt by město mohlo získat dotaci, která by pokryla až 70 procent nákladů. Jedná se o druhou etapu, náklady na výstavbu odhadla radnice na 64 milionů korun. Informuje o tom Mladá fronta Dnes.

„Připravili jsme projektovou dokumentaci. Teď běží výběrové řízení na dodavatele, což je vlastně podmínka žádosti o dotaci,“ uvedl radní Pavel Tošovský (nez.) k přípravě výstavby ve Svádově. První etapa proběhla před čtrnácti lety, město má dohodu se Severočeskou vodárenskou společností (SVS), že si rozdělí zbylé náklady napůl.

Město řeší kanalizaci také ve Vaňově, kde se k realizaci už dříve schylovalo. „Problém byl, že České přístavy nepovolily přes své území přechod kanalizace, takže se tam vlastně začíná znovu,“ poznamenal Tošovský.

V Ústí se diskutovalo o vodárenství

Ústí nad Labem také bylo v uplynulých dnech dějištěm významného setkání. Více než 200 starostů a odborných pracovníků městských a obecních úřadů si mohlo vyslechnout nejen odborné přednášky, ale také osobně diskutovat a setkat se tváří v tvář s lidmi, kteří jsou jejich partnery při plánování a realizaci investic do vodohospodářské infrastruktury.

Na konferenci zazněly přednášky z oblasti úpravy a zásobování pitnou vodou, odvádění a čištění odpadních vod i zavádění moderních technologií v oboru. Přednášejícími byli manažeři a specialisté ze společností skupiny Severočeská voda.

Konference se zúčastnili také zástupci institucí, které se vodárenstvím zabývají: ředitel odboru hlavního regulátora a vrchního dohledu sektoru vodovodů a kanalizací ministerstva zemědělství Radek Hospodka, předseda Svazu vodního hospodářství ČR Petr Kubala, ředitel Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR Vilém Žák a místopředseda výboru Asociace pro vodu ČR Jiří Paul.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

pět × čtyři =