Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Informační centrum na Šancích přivítalo přes tři tisíce návštěvníků

Datum: 30.07.2023

Infocentrum-Sance

Od května si na Informační centrum na vodním díle Šance našlo cestu více než tři tisíce zájemců. Povodí Odry sleduje zvýšenou meziroční návštěvnost. Centrum je během sezony v provozu do září. Do provozu bylo uvedeno v roce 2019 po rozsáhle rekonstrukci vodního díla Šance na řece Ostravici.

Informační centrum nabízí prostřednictvím interaktivních obrazovek, informace o vodním hospodářství, celé vodohospodářské soustavě povodí Odry a dalších zajímavostech vodního světa. Vše je doplněno krátkými filmy, vizualizacemi, animací a obrázky, které se snažíme doplňovat i aktualizovat. Přímo v informačním centru návštěvníky přivítají například bývalí vodaři, manželé Katauerovi, kteří zde pracovně působili 28 let.

„Přehrada Šance je mojí srdeční záležitostí a baví mě si povídat o tom, jak funguje přehrada, jaká je náplň práce hrázného nebo vzpomínat na své začátky,“ řekl Milan Katauer, vedoucí hrázný na VD Šance v letech 2003 – 2017. Podle Jarmily Katauerové jsou vděčnými návštěvníky i děti, které zajímá vodní svět a společně s rodiči si na krátkém kvízu vždy vyzkoušejí své znalosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 × 4 =