Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Česká voda-MEMSEP dokončila ČOV pro Nestlé

Datum: 22.07.2023

memsep1

Člen skupiny VEOLIA, společnost Česká voda–MEMSEP, dokončil realizaci projektu ČOV pro společnost Nestlé a jejich výrobní závod Tivall v Krupce. Závod, který se zaměřuje na výrobu vegetariánských a veganských produktů, vzhledem k významné expanzi výroby v posledních letech nebyl schopen plnit stanovené limity pro vypouštění odpadních vod do městské kanalizace. Česká voda-MEMSEP proto zrealizovala předčištění veškerých odpadních vod.

„Celý projekt byl proveden v rozsahu na klíč včetně zpracování projektové dokumentace, zajištění stavebního povolení a realizace technologické a stavební části ČOV. Dodaná technologie spočívá v rekonstrukci mechanického předčištění, výstavbě akumulační nádrže o objemu 600 kubíků vody, nové flotační jednotky a nádrže na vyflotovaný kal. Technologická koncepce již zohledňuje možné budoucí rozšíření celé ČOV o anaerobní část, která Nestlé pomůže snížit jejich energetickou závislost na zemním plynu a snížit svou uhlíkovou stopu,“ přiblížila Česká voda-MEMSEP.

Firma nabízí širokou škálu technických řešení od optimalizací a intenzifikací existujících procesů, přes komplexní rekonstrukce až po projekty na zelené louce. Portfolio služeb sahá od zpracování studií technologických řešení přes zpracování procesních návrhů a projektové dokumentace až po realizace rozsáhlých projektů na klíč, a to jak v municipálním, tak i průmyslovém prostředí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

4 + sedm =