Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Dokončena čistírna pro výrobu hliníkových plechovek v Plzni

Datum: 25.07.2023

Cistirna_pro_vyrobu_hlinikovych_plechovek

V Plzni byla úspěšně zrealizována zakázka, která spočívala ve výstavbě čistírny odpadních vod, včetně dodávky úpravny demineralizované vody na zelené louce. Vodohospodářský projekt byl určen pro nový výrobní závod nápojových hliníkových plechovek Ball Beverage Packaging Czech Republic. Zahrnoval návrh technologie, zpracování projektové dokumentace, montáž a uvedení do provozu.

„Při výrobním procesu hliníkových plechovek vznikají dva rozdílné proudy odpadní vody – oplachová a zaolejovaná odpadní voda. Bylo potřeba navrhnout takové řešení, aby tyto proudy byly čištěny odděleně. Pro oplachovou odpadní vodu byla navržena technologie dvoustupňového chemického srážení se separací suspenze na lamelových usazovacích s následnou pískovou filtrací a kompletní kalové koncovky,“ vysvětlila společnost Česká voda-MEMSEP, která zakázku realizovala.

Společnost dále uvedla, že v případě zaolejované odpadní vody dochází k oddělení oleje při zvýšené teplotě 50 °C a sníženého pH. Součástí projektu byla dodávka výroby demineralizované vody, která zahrnuje dvě linky reverzní osmózy s předřazenou dechloraci na filtrech s aktivním uhlím. Práce trvaly 14 měsíců, nicméně se počítá s dalším rozšířením čistírny a úpravny vody.

Česká voda – MEMSEP, člen skupiny Veolia, nabízí širokou škálu technických řešení od optimalizací a intenzifikací existujících procesů, přes komplexní rekonstrukce až po projekty na zelené louce. Portfolio služeb sahá od zpracování studií technologických řešení přes zpracování procesních návrhů a projektové dokumentace až po realizace rozsáhlých projektů na klíč, a to jak v municipálním, tak průmyslovém prostředí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 − dva =