Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Jihočeská hygiena se zaměřila na dětské tábory, kontroluje pitnou vodu i stravu

Datum: 14.07.2023

Teepee

Začala sezona dětských letních táborů, hygienici v Jihočeském kraji mají nahlášeno téměř dvě stě čtyřicet zotavovacích akcí a více než tři desítky menších táborů do 30 dětí. Zatím se kontroly obešly bez pokut. Loni jich ale hygienici museli rozdat za 17 tisíc. Uvedl to Deník.

„Celkem zatím registrujeme 270 táborů a 34 281 rekreovaných dětí. Tato data se budou ještě v průběhu prázdnin měnit. Podobně jako vloni nemáme hlášen žádný putovní tábor. V končícím týdnu jsme realizovali osmnáct kontrol, zatím bez závad a sankcí, neobdrželi jsme dosud ani žádný podnět,“ uvedla v pátek 7. července ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých KHS Jihočeského kraje Marie Nosková.

Důraz na kvalitu pitné vody

V roce 2022 hygienici sice nemuseli žádný tábor zrušit, ale zjistili jednu neohlášenou zotavovací akci na Táborsku. „V průběhu loňských prázdnin jsme řešili celkem pět případů onemocnění s hromadným výskytem, která nebyla klasifikována jako epidemie. Obdrželi jsme dva podněty, při následných kontrolách se uvedené nedostatky nepotvrdily. Za dva prázdninové měsíce jsme provedli celkem 136 kontrol a uložili sankce v celkové výši 17 tisíc korun. Největší, desetitisícovou, organizátorům zotavovací akce za zásadní pochybení v zajištění nezávadné pitné vody. To je zcela zásadní nedostatek a problematice pitné vody a kvality potravin se samozřejmě budeme věnovat i o letošních prázdninách,“ doplnila ředitelka KHS Jihočeského kraje Květoslava Kotrbová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 × jedna =