Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Hygienici zkontrolovali kvalitu vodu na Poděbradech

Datum: 23.05.2022

podebrady_090724_denik-630-16x9@2x

Před začátkem koupací sezony provedli v oblíbené odpočinkové lokalitě Olomoučanů první odběry vzorků na dvou obvyklých místech. Jak uvedl Deník, prověrka dopadla na výbornou.

„Na základě laboratorních rozborů provedených na odběrných místech Plané Loučky a U přístaviště lze hodnotit jakost vody jako vhodnou ke koupání. Voda je nezávadná, s nízkou pravděpodobností vzniku zdravotních problémů při vodní rekreaci s vyhovujícími smyslově postižitelnými vlastnostmi,“ informovala mluvčí Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje Markéta Koutná.

Další odběry na Poděbradech budou probíhat podle monitorovacího kalendáře, nejbližší termín stanovila hygiena na 14. června. Na Poděbradech vyhodnocují hygienici a pracovníci zdravotního ústavu několik ukazatelů.

Zajímají je například bakterie Escherichia coli, které ve větším množství mohou indikovat fekální znečištění, tedy i možnost střevních infekčních onemocnění, a pak Intestinální enterokoky s podobným rizikem. Při kontrole pokaždé sledují i výskyt vodního květu či průhlednost vody.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

jedna × 5 =