Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Vodárenské kapičky znovu pomáhají

Datum: 21.11.2022

f_0024_b08_7226_64070_plzensko_h

Zaměstnanci Vodárny Plzeň jsou aktivní v desítkách dobročinných organizací, zaměstnavatel aktivity každoročně finančně podporuje prostřednictvím Vodárenských kapiček. V programu pro rok 2022 je společnost podpořila 300 tisíci korunami. Informovalo o tom REGION24.cz. 

Padesátitisícovou podporu například získalo Centrum Hájek na pořízení celotělové vany se saturátorem pro handicapované děti. Do centra směřoval další příspěvek ve stejné výši pro Lukáše Jeníčka, který trpí jako jediný pacient v ČR vzácným typem chromozomové aberace. 25 tisíc korun míří do Salesiánského střediska mládeže na doučování dětí ze sociálně znevýhodněných rodin a 15 tisíc korun na obnovení staré studny na návsi v Kyšicích.

Dalších 50 tisíc korun jde klientům Domovinky na pořízení speciálních křesel, 10 tisíc korun Martinu Pelákovi na vybudování včelích úlů na úpravně vody na Homolce, 20 tisíc korun na obnovu zeleně v areálu TJ Union Plzeň, 15 tisíc korun na podporu talentovaných dětí a mládeže ve složité sociální či zdravotní situaci prostřednictvím Nadačního fondu Incrementum, 25 tisíc Ladislavu Krejsovi, organizátorovi akce pro pěstounské rodiny, na společnou aktivitu při pořádání společné víkendové akce s cílem začlenit osvojené děti do rodinných vazeb a 40 tisíc korun na podporu festivalu 30. Haydnovy hudební slavnosti.

„Velmi si práce zaměstnanců vážím a jsem rád, že můžeme pomoci dobrým věcem. Každý jsme svým způsobem zaslepen vlastními starostmi ať už v práci, nebo jinde. A je důležité si uvědomit, jak pozitivně můžeme svým jednáním ovlivnit další skupinu lidí,“ uvedl generální ředitel Jiří Kozohorský.

Zdroj: REGION24.CZ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

17 − 16 =