Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Otrokovice: Lávka přes Dřevnici projde rekonstrukcí

Datum: 27.02.2022

otrkovice

Nový povrch i nájezdy bude mít podle mluvčí města Lenky Vaculové lávka přes řeku Dřevnici v Otrokovicích. Jedná se o poslední lávku před soutokem Dřevnice s Moravou v blízkosti čistírny odpadních vod.

„Jedná se o lávku, která je na trase páteřní cyklostezky z Otrokovic na Napajedla a dále na Uherské Hradiště. V létě ji využívají tisíce cyklistů, kteří tudy projedou. Vzhledem k vytíženosti na frekventované trase bylo záměrem vybudovat lávku novou, to nám ale nedovolují majetkové poměry v lokalitě. Po zvážení všech možností, jsme se rozhodli investovat do této stávající. V případě, že by finanční prostředky město nevynaložilo, mohla by se v krátké době dostat do havarijního stavu a hrozilo by její uzavření pro veřejnost. Cyklisté by museli vjíždět na hlavní silnici, což by představovalo značné riziko,“ vysvětlila starostka Hana Večerková.

Modernizace, kterou město zahajuje v těchto dnech, potrvá do letošního května. Náklady se budou pohybovat kolem 800 tisíc. „Díky rekonstrukci proběhne výměna podlahové konstrukce lávky, která je navržena z hraněného řeziva. Před jeho osazením na ocelovou konstrukci lávky bude dřevo impregnováno tlakovou impregnací. Příčné dřevěné podlahové nosníky se budou ukládat na nosnou ocelovou část konstrukce mostu. Podélné ocelové prvky konstrukce budou zbaveny případné koroze a opatřeny ochranným antikorozním nátěrem či nástřikem. Obnoveny budou také nájezdy na lávku,“ doplnil vedoucí odboru rozvoje Erik Štábl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

osm + 11 =