Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Ministerstvo dopravy představilo evropský portál o vodních cestách

Datum: 11.10.2022

Q7tXw8

Ve spolupráci 13 evropských zemí  bylo v posledních letech vytvořeno nové on-line prostředí, které informace poskytuje: EuRIS – Evropské Říční Informační Služby. Platforma na adrese www.eurisportal.eu pomůže uživatelům vnitrozemských vodních cest plánovat dobu plavby a připlutí po celé Evropě prostřednictvím uživatelsky přívětivého portálu.

Vůdci plavidel totiž museli dříve prohledávat řadu internetových stránek a informačních zdrojů, aby získali veškeré relevantní informace, zejména pokud cestovali přes hranice. EuRIS nabízí jednotné kontaktní místo pro všechny relevantní informace o plavební dráze a o provozu tím, že kombinuje data ze 13 zemí na jedné webové platformě.

Vůdci plavidel i jiní uživatelé mohou neustále prohlížet a shromažďovat informace v reálném čase a získat přehled o aktuální dopravní situaci na své plavební trase, čekací době, incidentech nebo omezeních, které ovlivňují dobu a průběh plavby. Mohou také sdílet informace s ostatními, například předpokládaný čas připlutí ETA s přístavy a zákazníky.

Nová platforma pokrývá hlavní propojenou síť vnitrozemských vodních cest v Evropě. Tato síť zahrnuje 7 hlavních koridorů (Rýn, Dunaj, Labe, Mosela, Dunkirk – Scheldt, Amsterdam – Antverpy – Liège, Amsterdam – Antverpy – Brusel) a mnoho dalších vodních cest. Současná spolupráce zahrnuje následující země: Rakousko, Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Česká republika, Francie, Německo, Maďarsko, Lucembursko, Nizozemsko, Rumunsko, Srbsko a Slovensko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

14 − třináct =