Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Společnost SmVaK Ostrava zahájila jarní kolo sdílených vývozů žump a septiků

Datum: 21.04.2022

99bff2ee-b89b-4a5e-a47a-e7db78ee00bb

Po úspěšných akcích v uplynulých obdobích odstartovalo 19. dubna na Frýdecko-Místecku další kolo koordinovaných vývozů žump a septiků z domácností, které nejsou napojeny na veřejnou kanalizaci a čistírnu odpadních vod.

Firma rozdělila oblast působnosti do více než deseti tras, na které budou ve vybraných dnech přiděleny kanalizační vozy zajišťující vývozy žump a septiků. Pokud to bude možné, lidé se mohou domluvit a a díky sdíleným vývozům ušetřit peníze. Jak dříve zdůraznil mluvčí Marek Síbrt, odpadní vody z domácností, které nejsou napojeny na kanalizaci pro veřejnou potřebu, je nutné likvidovat odpovědně k životnímu prostředí a také s dodržením všech pravidel, která udává legislativa. Ta je zde přísná a pamatuje na postihy těch, kteří ji nerespektují.

„Systém jsme navíc připravili tak, že v případě, kdy se lidé – například sousedé – v některé z obcí domluví, že mají o vývoz žump nebo septiků zájem, ušetří za dopravu, jejíž náklady budou navzájem sdíleny. Máme dlouhodobě připravený systém, jak lidem pohodlně a za odpovídající cenu pomoci v případě, že jejich nemovitosti nejsou napojeny na kanalizaci. Vývozy žump a septiků jsou samozřejmě součástí naší každodenní práce i v jiných částech roku, ale touto akcí vycházíme lidem vstříc a snažíme se službu připravit pro naše zákazníky výhodněji a šitou na míru,“ řekl generální ředitel SmVaK Ostrava Anatol Pšenička.

V případě zájmu o vývoz najdete veškeré potřebné informace zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

tři × jedna =