Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Vranovice podpoří využití srážkové vody

Datum: 10.03.2021

dest

Dotační podporu na využití srážkové vody na vlastním pozemku schválilo zastupitelstvo obce Vranovice na Brněnsku. Dotace je podle něj určena majitelům rodinných domů, kteří nahradí svod dešťové vody do veřejné kanalizace za zadržení dešťové vody na vlastním pozemku.

Maximální výše dotace, na kterou může majitel rodinného domku v katastru obce Vranovice dosáhnout, je 10 000 korun. Majitel pozemku má možnost vybudovat novou zádržní nádobu nebo zajistit odvod dešťové vody na vlastní pozemek a její postupné vsakování. Podmínkou pro získání dotace však je stávající napojení svodu dešťové vody do kanalizace. Obec bude žádosti o dotace přijímat do 30. května a předpokládaný termín realizace je do 30. září roku 2021.

„Našim záměrem je podpora obecných požadavků na hospodaření s dešťovou vodou. Konkrétně se jedná o využití srážkové vody na zalévání a tím i zadržení srážkové vody v krajině a obnovu podzemní vody vsakováním. Současně tímto opatřením dojde ke zmenšení zátěže kanalizační sítě,“ uvedl starosta Jan Helikar. Dotační program je součástí akce rozvoje ochrany přírody, který si obec vymezila Plánem investic pro roky 2021 a 2022.

Jeden komentář k “Vranovice podpoří využití srážkové vody

  1. Renata napsal:

    My jsme si koupili pozemek se starším domem a je na něm studna, takže máme zásobu vlastní vody, což je super, protože chci pěstovat hodně zeleniny, takže bude voda potřeba 🙂 . Kolem koupě pozemku jsme měli dost zařizování. Museli jsme totiž ještě navíc zaplatit geodetickou firmu https://www.visionplan.cz/ , která nám pozemek vyměřila, abychom měli jeho přesný rozměr. Teď už máme všechno zařízené a zahrada je konečně naše 🙂 .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

deset + 16 =