Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Budějovické řeky budou pro zájemce o koupání přístupnější

Datum: 14.07.2020

pristup-do-budejovickych-rek-budou-mit-plavci-snazsi-molo-cb200708_denik-630-16x9

Nová dřevěná koupací mola, která usnadní plavcům vstup do vody, se začala tento týden objevovat na Vltavě a Malši v Českých Budějovicích. Podle náměstka primátora Tomáše Bouzka bude mol celkem sedm na pěti místech. Informoval o tom Českobudějovický deník.

Město sice původně uvažovalo o plastových zařízeních, ale nakonec se instalují dřevěná. „Dostali jsme výhodnější nabídku,“ komentoval změnu Tomáš Bouzek. Náměstek Petr Holický uvedl, že se při rozhodování projevilo také to, že dřevěná lépe odolají případným pokusům o odcizení. Koupací mola tak budou na Vltavě u Meteoru, u Lučního jezu, u ATC Libra, a dvě poblíž Voříškova dvora u pláží, které zde už v minulosti péčí města vznikly. Na Malši pak budou umístěna nad Malým jezem.

Podle Deníku budou rozměry zařízení většinou 8 x 2 metry, se dvěma žebříky a spojovací lávkou s břehem. Plavci měli využívat novinku již před letními prázdninami, ale zvýšení hladiny při deštích v posledních týdnech odsunulo umístění zařízení, protože mimo jiné vyžadují kotvení do dna.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dvanáct + 14 =