Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Lodní doprava na Vltavě láme rekordy

Datum: 26.08.2021

2582438-vltava

Česká televize uvedla, že Vltava zažívá v lodní dopravě rekordní sezonu, jen letos v červenci se totiž na její horní úsek vydaly víc než čtyři tisíce lodí. Za posledních pět let se zájem o plavbu zvýšil skoro trojnásobně.

Například přes plavební komoru v Hluboké nad Vltavou se za červenec, a to dva roky po sobě, proplavilo přes tisíc lodí. Podél břehů také přibyla řada atrakcí pro návštěvníky. „Voda je propojená skrze různá mola, ať už jsou to koupací mola, anebo sportovní mola u půjčoven,“ popsal ředitel Destinační společnosti Českobudějovicko-Hlubocko Tomáš Polanský. Vodohospodáři z Povodí Vltavy navíc dokončují vývaziště pro lodě přímo v centru Českých Budějovic. „Budou vybudovány nejenom přístupy, ale také sedací stupně, kde bude možné relaxovat,“ sdělil ředitel podniku Petr Kubala.

Se zvýšeným zájmem o plavu roste počet nehod na řekách a nádržích. Loni jich bylo 34. „Již evidujeme šestnáct plavebních nehod, díkybohu většina z nich je bez vážné újmy na zdraví,“ konstatovala ředitelka Státní plavební správy Klára Němcová. Správa po sezoně vyhodnotí nehodovost a dle výsledků zavede bezpečnostní opatření zavede na příští rok.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

18 − sedmnáct =