Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Plzeň má dokument, jak hospodařit s dešťovkou

Datum: 17.11.2023

Dotace-Destovka-3

Plzeň má soubor doporučení pro hospodaření s dešťovou vodou. Cílem je ochrana životního prostředí a hospodárné zacházení s vodními zdroji. Dokument na listopadovém jednání schválila Rada města Plzně.

Koncepce nazvaná Plzeňské standardy hospodaření s dešťovými vodami se stane podkladem při rekonstrukcích a budování různých typů staveb na území města.„Standardy slouží jak široké veřejnosti, která se zajímá o problematiku udržitelnosti a řešení blízkých přírodě, tak především účastníkům výstavby. Jim přibližuje nejen administrativní kroky provázející výstavbu, ale hlavně možnosti a také požadavky na to, jak mají postupovat při aplikaci principů odvodnění. Definují také kritéria, která je nutné při návrhu a realizaci systému dodržet,“ přiblížil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Město chce nastavit jasná pravidla, která urychlí proces přechodu k systémovému zavedení takzvané modrozelené infrastruktury. Díky aplikaci doporučení opatření do praxe už by nemělo docházet k tomu, že větší či menší lokality Plzně budou v důsledku přívalových srážek vyplaveny přeplněným kanalizačním systémem. Pracuje se také na budování vegetačních střech, propustných povrchů, vsakovacích objektů, akumulačních nádrží, výsadbou keřů a stromů a podobně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

8 + 19 =