Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Blansko vybírá zhotovitele pro stavbu krytého bazénu

Datum: 12.11.2023

blansko-kryte-lazne-vizualizace-13_denik-630-16x9@2x

Město vypsalo výběrové řízení na zhotovitele jedné z největších městských zakázek za poslední desítky let. Jedná se o projektové dokumentace, bourání starého krytého bazénu a stavbu nových lázní. Informuje o tom Deník s tím, že uzávěrka přihlášek je 1. prosince.

Vedení Blanska počítá s vybudováním krytého bazénu do roku 2025. Náklady na demolici starých lázní a výstavbu nového bazénu se odhadují na 238 milionů. „S ohledem na skokové navýšení cen ve stavebnictví i jinde jsme se rozhodli pro vybudování nového bazénu zvolit takzvanou metodu Design and Build. Ta umožňuje nastavit maximální výši rozpočtu, kterou zhotovitel musí dodržet. Současně si můžeme stanovit, jaké standardy musí firma, která bude nový bazén stavět, splnit,“ sdělil starosta Jiří Crha.

Výměra vodní plochy bude mít 440 metrů čtverečních, město stanovilo i skladbu vnitřních bazénů. „Součástí nového objektu bude nerezový plavecký bazén se šesti drahami, zážitkový a výukový bazén, dětský bazén, whirlpool a také bazén pro koupání kojenců od šesti měsíců a batolat,“ stojí na webu Blanska. Část veřejnosti ale podle Deníku kritizovala novou podobu lázní bez klasické finské sauny. K dispozici by měla být pouze parní lázeň a ohřívárna pro plavce. Podle města však bude v budoucnu prostor i na realizaci dalších prvků, včetně sauny.

Foto: Deník

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

pět × pět =